Ingrédients pour 4 verrines :
- 300 g de fraises
- 80 g de mascarpone
- 10 cl de crème liquide
- 25 g de sucre
- 1 gousse de vanille
- 6 palets bretons (genre roudors)
Préparation :
Émiettez les biscuits au fond des verrines.
Préparez la crème ; mélangez la crème liquide, le mascarpone, le sucre et les graines de vanille.
Mettez une cuillère de crème sur les biscuits, quelques fraises coupées en morceaux et de nouveau de la crème. Vous pouvez mettre quelques amandes effilées pour décorer. Servir sans plus attendre.
/English Version/
Since the summer is finally here (it's 30°C outside), I've decided to cook a dessert which is light and easy to eat after a long meal. The only obligation is to prepare it just before serving it as the cream softens the palet biscuits.
Ingredients for 4 people:
- 300 g strawberries
- 80 g mascarpone cheese
- 10 cl single cream
- 25 g sugar
- 1 vanilla pod
- 6 palet biscuits
Directions:
Crumble palet biscuits and put them in little glasses.
Make the cream; mix single cream, mascarpone cheese, sugar and vanilla beans.
Pour a spoon of cream in the glass, strawberries previously cut into slices and cream again.
You can add almond flakes on the top of the trifle.
Il me fait bien envie ton trifle !
RépondreSupprimerSuperbe!!
RépondreSupprimermerci à vous !
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