Ingrédients :
- 150 de cerises dénoyautées
- 3 œufs
- 150 g de beurre
- 4 c. à s. de lait
- 225 g de farine
- 150 g de chocolat pâtissier
- 80 g de sucre cassonade
- 1 sachet de levure
- une pincée de sel
Préparation :
Faites fondre le beurre et le chocolat ensemble.
Pendant ce temps-là, mélangez les ingrédients secs. Versez-y le chocolat et le beurre fondus et ajoutez les jaunes d’œuf et le lait.
Montez les blancs en neige avec une pincée de sel. Incorporez les délicatement à votre préparation, ajoutez les cerises et versez la pâte dans un moule à cake préalablement beurré.
Enfournez pendant environ 40 mn à 180°C.
Laissez le cake refroidir avant de le démouler.
/ English recipe /
Even if the sun did not really shine these past months in the south west of France, my boyfriend succeeded in gathering some cherries with which I've decided to cook a delicious chocolate cake. It was the first time I ate a cake with chocolate and cherries but the tastes went well together. It is the perfect cake for tea time !
- 150g cherries without stone
- 3 eggs
- 150g butter
- 4 dessert spoon of milk
- 225g flour
- 150g chocolate
- 80g brown sugar
- 10g yeast
- pinch of salt
Directions:
Melt butter and chocolate.
Meanwhile, mix dry ingredients. Pour melted chocolate and butter, add egg yolks and milk.
Whip egg-whites to a light mousse with a pinch of salt. Add them to your mix as well as cherries. Pour the batter in the baking tin and bake it at 180°C for about 40 minutes.
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