Pour la pâte, j'ai utilisé la superbe recette du blog Lilie Bakery que je vous conseille vivement.
Scroll down for the English translation
Ingrédients pour une tarte :
- 95 g beurre mou
- 90 g de sucre glace
- 50 g de maïzena
- 30 g d'amande en poudre
- une pincée de sel
- 180 g de farine
- un oeuf
- deux pommes
- 4 bonbons daims
Préparation :
Mélangez le beurre, le sucre, la maïzena, les amandes, le sel et la farine. Ajoutez l'oeuf.
Formez une boule et laissez-la reposer une heure au frais dans du film alimentaire.
Foncez le moule avec la pâte et enfournez le fond de tarte pendant 15 mn à 160°C.
A la sortie du four, ajoutez les pommes coupées en rondelle. Saupoudrez de morceaux de daims. Enfournez pendant pendant une vingtaine de minutes.
/English translation/
Today, I have decided to cook you an apple pie for 4 o'clock. The crust is home made and I have added daims for the gourmands ! As for the crust, I have used the perfect recipe from Lilie bakery's blog. You really should visit her website which is full of beautitful pictures and great recipes !
Ingredients:
- 95 g soft butter
- 90 g icing sugar
- 50 g cornflour
- 30 g almond flour
- a pinch of salt
- 180 g all-purpose flour
- one egg
Directions:
Mix butter, sugar, cornflour, ground almond, salt and all-purpose flour. Add the egg.
Leave the crust (wrapped with cling film) to stand in a fridge for about an hour.
Line the crust in a mould and bake at 160 degrees C for 15 mn.
Add the two apples cut into slices and sprinkle with bits of daims.
Bake for about 20 mn.
Je la trouve bien gourmande cette tarte...
RépondreSupprimer